Spenótos lazac wellington

spenótos lazac wellington

A spenótos lazac wellington egy igazán ünnepi karácsonyi főétel, egy klasszikus étel, a wellington bélszín újragondolása, ahol a bélszínt és a gombát a lazac és a spenót váltja fel.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 50 dkg lazacfilé (bőr nélkül)
  • 40 dkg spenót
  • 1/2 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál natúr krémsajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag friss kapor (elhagyható)
  • bors

Összeállításhoz:

  • 1 csomag levelestészta
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 db tojás

Ünnepi spenótos lazac wellington recept:

1 Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Készítsd el a spenótos tölteléket a lazac wellingtonhoz. Ehhez aprítsd fel a póréhagymát, a fokhagymát és a kaprot.

3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és párold meg benne a póréhagymát.

4. Add hozzá a fokhagymát és süsd tovább 1 percig, míg a fokhagyma illatozni nem kezd.

5. Add hozzá a friss spenótot, és süsd, míg a spenót össze nem esik.

6. Fűszerezd sóval, borssal.

7. Keverd hozzá a krémsajtot és a kaprot. Ha összeállt a töltelék, vedd le tűzhelyről, és tedd félre, hogy kihűljön.

8. A lazacot fűszerezd sóval és borssal.

9. Tekerd ki a leveles tésztát, helyezd rá a lazacfilét.

10. Halmozd a spenótos tölteléket a lazacfilére, majd hajtsd rá a levelestésztát és csomagold be.

11. Üsd a tojást egy tálba, habard el, és kend meg fele a levelestésztát.

12. Szórd meg a tetejét szezámmaggal.

13. Tedd a lazac wellington a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig.

14. Vedd ki a sütőből, pihentesd pár percig, majd szeletelheted is.

Tippek a lazac wellingtonhoz:

A lazacot meglocsolhatod friss citromlével, mielőtt a a tésztába rakod.

A tészta tetejét diszítheted, a maradék tésztából vághatsz különleges formákat, például leveleket, és ezt a tetejére teheted, így még ünnepibb lesz.

Nem csak egy nagy lazac wellingtont készíthetsz, hanem több kicsit is, ha szeletenként egyesével csomagolod levelestésztába és sütöd ki.

Valamilyen mártással jó tálalni, például hollandimártással.