6 karácsonyi ajándék a hajózás szerelmeseinek

karácsonyi ajándék ötletek a hajózás szerelmeseinek

A hajózás szerelmeseinek is könnyű ajándékot vásárolni, ha van már egy vitorlásuk, mert a hajón kívül úgysem örül semminek, mondják. De félre a tréfával, a praktikus dolgokat kedvelik igazán, amelyeket a hajón is használni tudnak. Természetesen kötelet is lehet ajándékozni, technikai kötelek a gyártótól, webáruházban is megrendelhetők, így viszonylag gyorsan és egyszerűen letudhatjuk a meglepetést.

Mi az amit szeretnek kapni ajándékként?

Olyan dolgokat, amelyek kis méretük révén könnyen tárolhatók, hiszen egy hajón minden centiméter hely számít, ezért jók az olyan dolgok, amelyek nem foglalnak nagy helyet akkor, ha nem használják azokat. Többfunkciós termékek, amelyek több mindenre jók és nem foglalnak nagy helyet. Miután a vitorláson minden ki van téve az időjárás viszontagságainak ezért tartós, jó minőségű anyagokból készült dolgok legyenek, amelyek a tűző nap, az eső, a hideg, erős szelek ellenére is megtartják eredeti tulajdonságaikat.

Melyek lehetnek azok a termékek amelyek ezeknek a tulajdonságoknak megfelelnek?

  1. Lámpa

Egy jó lámpás bármilyen vízi járművön feltétlenül szükséges, sőt nem csak egy, lehet a fedélzeten, a vezetőfülkében, a kabinban is. Más hajóknak jelezni lehet vele, ha szükséges. Most már napjainkban a lámpák napelemmel is működhetnek, ez azért is jó mert a hajón a generátoron kívül más nem kínál áramot. Óriási a haszna, sokat segít a vízen lévőknek, de akár csak hangulat világításnak is megfelelő. A napelemek általában kintre készülnek, de legjobb ha olyat vásárolunk ami kifejezetten hajókra készült.

  1. Powerbank

Ez a hordozható akkumulátor minden kis kütyü töltésére megfelelő, akár telefon, fényképező, laptop. Ezek a kis akkuk általában USB-vel tölthetők és a lemerülésben lévő telefont vagy laptopot is működtetni tudja. Ráadásul már léteznek napelemes fajták is.

  1. Napolaj

A hajó fedélzetén nem nagyon lehet az árnyékba húzódni, hiszen ott a munkát el kell végezni. A napégés ellen egy jó erős napolaj segít, hogy megvédje a tengerész bőrét a napsütéstől.

  1. Szalmakalap

Ugyanúgy mint a napolaj esetén, a napsütés káros hatásainak kivédésére strandkalapot vagy szalmakalapot ajánlott viselni, ráadásul még stílusos is lehet.

  1. Rozsdamentes ruhacsipesz

A rozsdamentes acél jobban ellenáll a sós víznek, mint a fa vagy a műanyag, ezért nagyon hasznos, hogy ha ki kell teregetni a vizes holmikat a hajón legyen mivel rögzíteni.

  1. Gyorsan száradó törölközők

A hajókon előbb-utóbb vizes lesz az ember a nagyobb hullámok néha eláztatják a fedélzeten lévőket ezért jó ha mindig van a hajón törölköző, lehetőleg gyorsan száradó, aminek szükség esetén más funkciói is lehetnek.

Összegezve

Bármi ami kis méretű és kevés helyet foglal, több célra is használható, jó minőségű anyagból és technológiával készül és ami egy hajón jól jöhet, bármelyik alkalmas karácsonyi ajándéknak egy hajósnak.