Hogyan lesz varázslatos a karácsonyi hangulat?

karácsonyi hangulat fények

Bár sokszor azt gondoljuk, hogy a megannyi dísznek és fénynek köszönhetően könnyedén, pillanatok alatt teremthetünk otthon varázslatos karácsonyi hangulatot, ez nem egészen így van. Sajnos a legtöbb esetben nem elég pár piros gyertya, egy koszorú és egy fényfüzér, hiszen ennél sokkal többről van szó. A meleg és otthonos hangulatért sok más is felelhet, mint például egy kandalló vagy egy cserépkályha. Ezek kellemes hőmérsékletet eredményeznek, nem beszélve arról, hogy a pattogó tűz hangja az egész szezont feldobhatja.

Cserépkályha építő szakember Budapest egész területén elérhető, így bármikor megvalósíthatjuk az elképzeléseinket. Kérjünk tanácsot, árajánlatot és akkor láthatjuk, mire lesz szükség ahhoz, hogy ez megvalósulhasson.

De hogyan teremthetünk akkor karácsonyi hangulatot otthonra?

Az ünnep varázsát nehéz elcsípni, van, hogy viszonylag korán megjön a kedvünk hozzá, de sokszor még karácsonykor sem tölt el bennünket a hála. Persze egy hatalmas adag hó segítene a dolgot, de ezt nem tudjuk se megvenni, se befolyásolni. Ettől függetlenül a karácsony közeleg, megérkezik és tovább is áll, így nem hagyhatjuk, hogy csak elvonuljon előttünk.

Amikor decemberről van szó, akkor azonnal eszünkbe jutnak a hosszú és szürke esték, amikor már szinte délután négykor lemegy a nap. Ezen sokat segíthetünk fényekkel, lámpákkal, amiket már a bejáratnál érdemes elhelyezni. Egy ünnepi koszorú az ajtón elhelyezve, egy színes girland körülötte és máris van egy minimalista díszünk, amit már a hazaérkezés során megcsodálhatunk.

A karácsony szimbóluma

Az ünnepi dekorációk fő eleme a karácsonyfa, ami nélkül el sem tudjuk képzelni ezt az időszakot. Bár a legtöbben még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy csak Szenteste díszítsék fel a fát, ma már nem szokatlan, ha december elején felállítják azt. Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen, időben gondoskodni kell a fáról, a díszekről, a girlandokról, így bármely este vagy hétvégén felállíthatjuk a fát.

Ne maradjon le a fenyőről se a fény, hiszen ez koronázza meg az egész látványt. Amennyiben korábban a helyére kerül, akkor tulajdonképpen a nappali dekorálását már meg is oldottuk. Egy karácsonyfa mellé mindegy, hogy mit teszünk még a helyiségbe, az lesz a középpontban.

Vigyázzunk, ha kandallóval vagy cserépkályhával fűtünk, akkor véletlenül se kerüljön annak közelébe. Amellett, hogy tűzveszélyes, egy igazi fa nem fogja bírni azt a hőt, amit a berendezés sugároz magából. Érdemes távolabb, esetleg másik helyiségbe tenni a fát.

Összegezve

A karácsonyi hangulat megteremtése többé már nem okozhat problémát. Amennyiben időben gondoskodunk a dekorációról és a fáról, biztosak lehetünk abban, hogy az otthonunkban egész decemberben kellemes hangulat uralkodik majd.