A legjobb karácsonyi dekorációk a hálószobába

karácsonyi dekoráció hálószobába

Az ünnepek közeledtével mindenki szeretné sokkal színesebbé és otthonosabbá tenni a lakását. Mindegy, hogy a hálószobáról, a nappaliról, esetleg a konyháról van szó, mindenhol szükség van egy kis dekorációra, legyen az egy fénysor vagy egy koszorú. De vajon mit tehetünk az alvóhelyünkkel? Mik azok a dolgok, amiktől nem lesz túlzsúfolt a hálószoba?

Az alábbi cikkben eláruljuk, hogy melyek a legjobb karácsonyi dekorációk a hálószobába. Kitérünk arra, hogy mik azok a kiegészítők, amik nemcsak szépek, de hansznosak is.

Ha december, akkor díszítésre fel!

Itt a december, az emberek többsége pedig már alig várja, hogy elérkezzenek az ünnepek, hogy egy kicsit megpihenjenek, kikapcsolódhassanak. A legtöbben főleg a nappalit és a konyhát dekorálják ki, nem igazán helyeznek hangsúlyt a hálószobára, pedig itt ébredünk és itt hajtjuk álomra a fejünket. Elfelejtjük, hogy nem csak a piros vagy az arany jöhet szóba, sokszor egy-egy minimalista karácsonyi dekor is sokat dobhat a helyiségen.

Az egyik legjobb megoldás kétségkívül a pléd karácsonyi mintával. Mindenki szeret a hideg időben bekuckózni, beszélgetni, filmet nézni, ehhez azonban szükség van egy puha és meleg plédre. A legnagyobb előnye, hogy az ágyra helyezve nappal dekoráció, esténként pedig egy remek társ, hogy otthonosabban érezhessük magunkat. Természetesen kerülhet belőle a nappaliba, a teraszra, vagy bármely helyiségbe, ahol több időt töltünk, de sose hagyjuk ki a hálószobát.

Égősort mindenhova!

Az égősor megint egy olyan dekoráció, ami minimalista és nem csak a fenyőfán kell, hogy helyet kapjon. Nyugodtan élvezhetjük a látványt egész decemberben, ehhez azonban arra van szükség, hogy például a hálószobába is tegyünk belőle. Kerülhet a komódra, az ágy végébe, az ablakba, a függönyre, tulajdonképpen bárhová. Esténként nagyon hangulatos tud lenni, ha nem a nagylámpát kapcsoljuk fel, hanem inkább az égősor ad egy kis fényt a helyiség számára.

Nincs hangulatosabb dolog a téli időszakban, mint pár égősorral megvilágítani a sötét estéket. Nem kerül sokba, mégis remekül feldobja a teret. Léteznek belőle elemes verziók, így az sem okozhat problémát, hogy nincs elég konnektor a hálószobában.

Párnák és puha textilek a hangulat jegyében!

A plédekről már ejtettünk pár szót, azonban ne hagyjuk ki a karácsonyi díszpárnákat, a puha és meleg textileket. Aki nem akar túl sokat költeni dekorációra és nem szeretné mindenféle szarvasos és mikulásos dísszel telerakni a szobát, annak talán ez lesz a legjobb megoldás. Párnák mindig jól jönnek, szépek, kényelmesek és persze dekorálnak. Néhány szőrmés kivitel, egy-egy karácsonyi színben tündöklő változat és máris kész az ünnepi hangulat.

Összegezve

Az ünnepnek nem kell túlzsúfoltnak, túlhajszoltnak és túl díszesnek lennie, de pár dekoráció az említettek közül a hálószobában is emelhet a karácsonyi hangulaton.