Karácsonyi idézetek és versek elhunytakhoz

karácsonyi idézetek és versek elhunytakhoz

Ahogy közeleg a karácsony ünnepe,  szívünk mélyén mindannyian érezzük a hiányt azok miatt, akik már nem lehetnek velünk ebben a különleges időszakban. Az elhunyt szeretteink emlékei azonban olyan csillagokká változnak az égen, amelyek fényükkel megvilágítják karácsonyunkat. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk szép, megható karácsonyi idézeteket és verseket elhunytakhoz, amelyek emléket állítanak azoknak, akik már átlépték az élet határát. Ezek az idézetek nem csupán szavak, hanem ölelések, melyek átölelik a szívünket és emlékeztetnek bennünket arra, hogy a szeretet sosem hagyja el azokat, akiket elveszítettünk. Készüljünk fel egy érzelmes utazásra a szeretet és emlékezés világában, ahol a karácsonyi idézetek által újra találkozhatunk azokkal, akik örökké élnek szívünkben.

Karácsonyi idézetek és versek elhunytakhoz

De jó volna csak egyszer,
még egyszer ölelni őket.
Kik a mennyben élnek már,
igazi jótevőket,
mert a fa mellett,
ha lehunyt szemmel várok,
boldogan, picit könnyezve
gondolok rátok,
és nektek, ott a mennyországban,
boldog áldott karácsonyt kívánok!

 

Karácsonykor a mennyország egy kicsit a földre költözik, s annyi fényt hagy a szívünkben, mely elengedő az elkövetkező évre. Hogy amikor sötét pillanatok akarnak eluralkodni rajtunk, legyen bennünk egy pislákoló láng. A karácsonyban az a legjobb, hogy emléket és melegséget hagy a lelkünkben.

 

Ha kigyúl a gyertyaláng a szeretet ünnepén,
legyen boldog minden ember, ki e földön él.
Azokhoz is szól a dal, kik nincsenek velünk,
kikre könnyes szemmel, szeretettel emlékezünk.

karácsonyi idézet elhunytakhoz

 

Meleg karácsony, szép karácsony,
Miért hagytál el engemet?
Már évről-évre méla gyásszal
Köszönt rám fényes ünneped.

Gyökössy Endre

 

Higgy abban, hogy karácsonykor is veled vannak azok, akiket nem lát a szemed. Hogy miért? Mert egykor a szeretetükkel olyan lenyomatot hagytak benned, ami által magába zárt a szívüket a szíved.

Lippai Marianna

„Karácsonykor a csillagok fénye egy különleges helyet talál az égen, ahova azok, akiket szerettünk, ránk mosolyognak. Hiányoznak, de emlékeik örökké velünk élnek.”

 

„Az ünnepi csengők hangjai között szívünk mélyén érezzük azokat, akik már nem lehetnek velünk fizikailag, de szeretetük örökké velünk marad.”

 

„Karácsonykor az emlékek fájóan édesek. A szeretteinkkel való közös idő emlékét megőrizve örülhetünk annak, hogy életük részei lehettünk.”

 

„A csillagok ragyognak az égen, és mindegyikük egy elhunyt szerettünk mosolyát hordozza. Karácsonykor érezzük a szeretetüket, amely sosem hagyja el a szívünket.”

 

„A gyertyák lángja megőrzi a szeretet és emlékezés fényét azokról, akik már nincsenek velünk. Karácsonykor hálát adunk az együtt töltött boldog pillanatokért.”

 

„Karácsonykor az ég egy kicsit közelebb van hozzánk, és az angyalok azok fölött ünnepelnek, akik már nincsenek velünk. Szeretetük mindörökké velünk marad.”