Karácsonyfa brownie

karácsonyfa brownie

Karácsonyfa brownie egy látványos, kreatív és nagyon finom karácsonyi süti a csoki szerelmeseinek.

Hozzávalók:

Browniehoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg barnacukor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 db narancs héja
  • 1 csipet só

Diszítéshez:

  • 5 evőkanál porcukor
  • zöld ételfesték
  • víz
  • pálcikanyalóka
  • dekorcukor

Karácsonyfa brownie recept:

1 Először a brwoniet készítsd el, ehhez bélelj ki sütőpapírral egy 35×35 centis tepsit.

2. Gőz fölött olvaszd fel a vajat és az étcsokoládét.

3. Üsd az egész tojásokat egy keverőtálba és a cukorral és a sóval keverd habosra.

4. Óvatosan csorgasd folyamatosan keverve az olvasztott csokit a tojáshoz.

5. Add hozzá a reszelt narancshéjat.

6. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport és keverd össsze.

7. Tedd a brownie masszáját a tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 12 percig.

8. Vedd ki a sütőből a browniet és hűtsd ki.

9. Ha kihűlt, szeleteled fel háromszög alakúra. Elég tömény süteményről van szó, ezért nem kell nagy szeleteket vágni.

10. Kezdheted a karácsonyfa brownie diszítését. A porcukrot keverd el ételfestékkel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Tedd nyomózsákba, és diszítsd fel a brownie háromszögeket.

11. Szúrj mindegyik aljába egy nyalókát, ez lesz a karácsonyfa szára, de ezt akár el is lehet hagyni.

12. Dekorcukorral vagy franciadrazséval is diszítheted még.

Nézd meg ezeket is:

.