Karácsonyfa brownie egy látványos, kreatív és nagyon finom karácsonyi süti a csoki szerelmeseinek.
Hozzávalók:
Browniehoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg barnacukor
- 4 db tojás
- 15 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 db narancs héja
- 1 csipet só
Diszítéshez:
- 5 evőkanál porcukor
- zöld ételfesték
- víz
- pálcikanyalóka
- dekorcukor
Karácsonyfa brownie recept:
1 Először a brwoniet készítsd el, ehhez bélelj ki sütőpapírral egy 35×35 centis tepsit.
2. Gőz fölött olvaszd fel a vajat és az étcsokoládét.
3. Üsd az egész tojásokat egy keverőtálba és a cukorral és a sóval keverd habosra.
4. Óvatosan csorgasd folyamatosan keverve az olvasztott csokit a tojáshoz.
5. Add hozzá a reszelt narancshéjat.
6. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport és keverd össsze.
7. Tedd a brownie masszáját a tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 12 percig.
8. Vedd ki a sütőből a browniet és hűtsd ki.
9. Ha kihűlt, szeleteled fel háromszög alakúra. Elég tömény süteményről van szó, ezért nem kell nagy szeleteket vágni.
10. Kezdheted a karácsonyfa brownie diszítését. A porcukrot keverd el ételfestékkel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Tedd nyomózsákba, és diszítsd fel a brownie háromszögeket.
11. Szúrj mindegyik aljába egy nyalókát, ez lesz a karácsonyfa szára, de ezt akár el is lehet hagyni.
12. Dekorcukorral vagy franciadrazséval is diszítheted még.
Nézd meg ezeket is:
.