Citromos mimóza szelet egy isteni finom házi sütemény a karácsonyi asztalra.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- kb 5 ek tejföl
Krémhez:
- 3 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1db citrom
Összeállításhoz
- 8 evőkanál barackekvár
Citromos mimóza szelet recept:
1 A citromos mimóza szeletnek először a tésztáját készítsd el. Ehhez keverd össze a lisztet és a sütőport.
2. Mozsold el a margarint a liszttel.
3. Keverd hozzá a tojássárgákat, a porcukrot és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjál.
4. A tésztát oszd 4 részre, és nyújtsd ki kb. 20×35 cm nagyságúra.
5. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
6. Süsd meg a tésztát a 180 fokos sütőben 10 perc alatt.
7. Egy lábosban keverd össze a lisztet és a tejet, és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre, majd hűtsd ki.
8. A szobahőmérsékletű margarint keverd habosra a cukorral, és keverd hozzá a tejes krémet.
9. Keverd hozzá a citrom levét és reszelt héját is.
10. Állítsd össze a mimóza szeletet. Az első lapra kend a citromos krém felét.
11. Tedd rá a második lapot, ezt kend meg baracklekvárral.
12. Tedd rá a harmadik lapot, és kend meg a maradék citromos krémmel.
13. Rakd a tetejére a negyedik lapot.
14. Tedd a hűtőbe a mimóza szeletet, és másnap már jól szeletelhető. Tálaláskor szórd meg a tetejét porcukorral.