Citromos mimóza szelet

citromos mimóza szelet

Citromos mimóza szelet egy isteni finom házi sütemény a karácsonyi asztalra.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • kb 5 ek tejföl

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1db citrom

Összeállításhoz

  • 8 evőkanál barackekvár

Citromos mimóza szelet recept:

1 A citromos mimóza szeletnek először a tésztáját készítsd el. Ehhez keverd össze a lisztet és a sütőport.

2. Mozsold el a margarint a liszttel.

3. Keverd hozzá a tojássárgákat, a porcukrot és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjál.

4. A tésztát oszd 4 részre, és nyújtsd ki kb. 20×35 cm nagyságúra.

5. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

6. Süsd meg a tésztát a 180 fokos sütőben 10 perc alatt.

7. Egy lábosban keverd össze a lisztet és a tejet, és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre, majd hűtsd ki.

8. A szobahőmérsékletű margarint keverd habosra a cukorral, és keverd hozzá a tejes krémet.

9. Keverd hozzá a citrom levét és reszelt héját is.

10. Állítsd össze a mimóza szeletet. Az első lapra kend a citromos krém felét.

11. Tedd rá a második lapot, ezt kend meg baracklekvárral.

12. Tedd rá a harmadik lapot, és kend meg a maradék citromos krémmel.

13. Rakd a tetejére a negyedik lapot.

14. Tedd a hűtőbe a mimóza szeletet, és másnap már jól szeletelhető. Tálaláskor szórd meg a tetejét porcukorral.

Citromos mimóza szelet - Karacsonyinfo.hu

Citromos mimóza szelet egy isteni finom házi sütemény a karácsonyi asztalra. Készítsd el Te is a családodnak!

Típus: sütemény

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 tepsi

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT60M

Összes idő: PT90M

Hozzávalók: