A halas ételek gyakori szereplői a karácsonyi menünek. Talán a pisztráng az, amit a legegyszerűbb elkészíteni és látványos is. A fokhagymás pisztráng sütőben egészben sütve a karácsonyi vacsora emlékezetes pontja lehet.
Megtisztított pisztrángot érdemes vásárolni, így a hal pucolásával már nem kell bajlódni, és tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 4 db egész pisztráng (megtisztítva)
- 1 db citrom
- 8 gerezd fokhagyma
- 1/2 csomó petrezselyem
- só
- olívaolaj
Fokhagymás pisztráng sütőben
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
3. A megtisztított pisztrángokat mosd meg, és töröld szárazra egy papírtörlővel.
4. Szeleteld fel a citromot.
5. Pucold meg a fokhagymagerezdeket és szeleteld fel
6. A pisztrángot sózd meg kívülről és belülről is, dörzsöld be kívülről fokhagymával, és tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe.
7. Tegyél a hasába néhány citrom karikát, fokhagymát bőségesen és petrezselymet.
8. Locsold meg a pisztrángok tetejét egy kevés olívaolajjal.
9. Tedd a fokhagymás pisztrángokat a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig.
A pisztráng köretének a petrezselymes krumplit ajánljuk.