Fokhagymás pisztráng sütőben egészben

fokhagymás pisztráng sütőben egészben sütve

A halas ételek gyakori szereplői a karácsonyi menünek. Talán a pisztráng az, amit a legegyszerűbb elkészíteni és látványos is. A fokhagymás pisztráng sütőben egészben sütve a karácsonyi vacsora emlékezetes pontja lehet.

Megtisztított pisztrángot érdemes vásárolni, így a hal pucolásával már nem kell bajlódni, és tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • 4 db egész pisztráng (megtisztítva)
  • 1 db citrom
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomó petrezselyem
  • olívaolaj

Fokhagymás pisztráng sütőben

1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

3. A megtisztított pisztrángokat mosd meg, és töröld szárazra egy papírtörlővel.

4. Szeleteld fel a citromot.

5. Pucold meg a fokhagymagerezdeket és szeleteld fel

6. A pisztrángot sózd meg kívülről és belülről is, dörzsöld be kívülről fokhagymával, és tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. Tegyél a hasába néhány citrom karikát, fokhagymát bőségesen és petrezselymet.

8. Locsold meg a pisztrángok tetejét egy kevés olívaolajjal.

9. Tedd a fokhagymás pisztrángokat a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig.

A pisztráng köretének a petrezselymes krumplit ajánljuk.