Baconnel fonott csirkemell

baconnel fonott csirkemell

A baconnel fonott csirkemell egy egyszerű alapanyagokból készült különleges, látványos karácsonyi főétel.

Ez a recept is jól mutatja, hogy nem véletlenül egyre népszerűbbek a csirkemell receptek karácsonykor is, hiszen egy kis fantáziával csirkemellből is készíthetünk ünnepi fogást.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 12 szelet bacon
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj

Opcionálisan:

  • 4 db alma
  • vörösáfonya lekvár

Baconnel fonott csirkemell recept:

1 Vágj 4 szeletet a csirkemellből.

2. Egy éles késsel hosszában vágd három részre a csirkemellet, úgy, hogy a teteje egyben maradjon.

3. Fűszerezd sóval és borssal a csirkemelleket.

4. Tegyél mindegyik csirkemell csíkra egy-egy szelet bacont. Valószínű le kell vágni belőle.

5. Fond össze a csirkecsíkokat, mintha copfot készítenél.

6. Egy fogvájóval vagy hústűvel rögzítsd a fonat végét.

7. Tedd a csirke fonatokat egy kiolajozott tepsire, rakd melléjük a fokhagyma gerezdeket, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe.

8. Süsd kb. 20 percig, közben szeleteld fel cikkelyekre az almát, és vágd ki a csumáját.

9. Tedd az almát is a csirkemellek mellé és süsd még kb. 10 percig.

10. Sült alma helyett alma kompóttal vagy barackbefőttel is lehet kínálni. Ikeás vörösáfonya lekvárral és krumplipürével tálaltam, így igazán különleges, ünnepi fogás lett belőle.